לפעמים במקום ובנקודה הכי נמוכים בהם נמצא אדם, חבויה הזדמנות גדולה. היכולת לראות בשפל את היתרון ולא לשקוע באבל על החיסרון היא גדולה ועוצמתית. היא מעוררת השראה ונותנת הרבה כוחות.
דרום. מה?
תמיד כשאני נוסעת דרומה והנוף מתחיל להצהיב, משהו בלב שלי מתחיל להתרחב. אולי זה בגלל האהבה המיוחדת שלי השמורה לו למדבר, עוד משנות שרותי בצבא, בשדה בוקר, אולי זה בגלל השקט האינסופי שיש שם, אולי זה האנשים המיוחדים שעושים אותו מה שהוא ואולי כי פשוט יש בו בדרום הזה, משהו שאין בשום מקום אחר בעולם.
היום כשקמתי לי בשעה שהשמש עוד ניגבה מעליה את קורי השינה, התרגשתי. התרגשתי ושמתי פעמי דרומה, לערד. פגשתי שם שתי נשים. פני אדרי ו Naomi Biton. נשים חזקות. נשים יוזמות. נשים שלא נתנו למציאות העגומה שלהן לבלבל אותן והציבו לעצמן מטרות ויעדים וצעד אחר צעד, התחילו להגשים.
סוגרים את המפעל. בואי (לא) נלך הביתה
נעמי ופאני, הן ממפוטרות מפעל מגבות ערד. הן הן הנשים שניהלו את המאבק התקשורתי מול האטימות של הממשלה ומקבלי ההחלטות. הן אלה שנלחמו כמו לביאות בבירוקרטיה ובקירות האטומים. הן נלחמו למען עצמן וגם למען כולם.
אלמוג בוקר סוקר את סגירת המפעל | nana10
המלחמה שלהן לא הצליחה. המפעל נסגר ואיתו הלכו הביתה גם החלומות, גם 31 שנות עבודה של פאני ו-9 שנות עבודה של נעמי וגם 200 עובדים נוספים, שנותרו ללא פרנסה וללא ביטחון מה הולך להיות מחר ועם עצב מאוד מאוד גדול.
הן הלכו לראיונות עבודה. הן ניסו את מזלן. ניסו לפתוח דלתות, אך הן לא נפתחו בקלות. הערכים, התשוקה והנסיון שהן הביאו עימן לא עשו מספיק רושם על המנהלים הצעירים שיושבים בעמדות המפתח. דלת אחר דלת נסגרה.
יוסי מזרחי בכתבה על מפוטרי מגבות ערד | מאקו
בארבע ידיים
יחד ולחוד, הן התחילו להבין שהישועה צריכה לבוא מתוכן. והתחילו לגלגל רעיון. רעיון שמכיל בתוכו את כל הידע שצברו, את הנסיון שלהן. נעמי כמנהלת משאבי אנוש ופאני כמנהלת ייצור. את האהבה שלהן שהיתה ונשארה למגבות המפעל ואת אהבתן לעיצוב ולמוצרי עיצוב לבית. את הרעיון הזה הן גילגלו אל המנהלים שכבר לא יכלו לעזור להן בחלום הישן להשאיר את המפעל וקיבלו מהם את ברכת הדרך להגשים חלום חדש. לשווק ולמכור את מגבות המפעל.
וכך, קמה לה חנות משגעת, ערד אאוטלט, שכולה מעשה ידיהן, הן הקימו אותה בעשרים אצבעות, באין תקציב ועם המון המון תשוקה ואהבה. החנות הזו יושבת במתחם דור אלון בכניסה לערד, הן מוכרות בה מגבות, את מגבות ערד הטובות והידועות, את המותג הנחשק מיננה, לתינוקות וילדים (אמהות וסבתות אלה מיננה עודפים שווים ביותר ב50% תעופו על זה) והמון כלי בית, מצעים, מפות ומוצרים מעוצבים.
מלבד החנות הפיזית המקסימה, עלתה לאויר החנות האינטרנטית ערד אאוטלט ואפשר את הכל הכל להזמין גם באינטרנט. לא חייבים (למרות שמאוד כדאי) להגיע פיזית.
על המפגש בנינו אחראית האחת והיחידה שגורמת לנשות עסקים בנגב לפרוץ את תקרת הזכוכית שלהן והיזמית האחראית על פרוייקט ערד אונליין, Einat Doron ואנחנו מתחילים היום מסע משותף של מיתוג העסק מחדש. אני מתרגשת מאוד לקחת חלק בקסם הזה וללכת יד ביד עם הנשים המופלאות האלה.
החנות האינטרנטית של ערד אאוטלט
העמוד העסקי של ערד אאוטלט בפייסבוק
עשו לעצמכם טובה וכשאתם בדרך דרומה או עולים מהדרום צפונה, תעצרו רגע אצלן, לחיוך, לחיבוק, לראות את מה שהן יצרו שם. תאמינו לי, לא תצטערו 🙂
ערד אאוטלט – מתחם תחנת הדלק אלון, כביש 31, ערד
—
המלאך הקוסם הלב הענק המוכשרת זה מרגש זה מקסים זה מזמין כל כך שמחה בשבילהן ומה לעשות שאני קצת משוחדת אבלללללללל מחכה תמיד בצפיה ללמוד עוד משהו ממך לראות איך את מגיעה “משום מקום” ועם מקל הקסמים שלך את פשוט מצליחה כל פעם מחדש להאיר את הדרך (כנראה שצהוב עושה משהו מיוחד למקל הקסמים….)
מודה על כך שנפגשנו כולנו זכינו ומסתבר שכן ממשברים אפשר תמיד לצמוח כשיש את הכלים הנכונים ואת! אחד הכלים הכי הכי ממליצה לכולם להגיע לערד שווה נסיעה מיוחדת ♥
נעמה נעמה, כל תגובה שלך מרגשת ומפיצה טוב. הדרום וערד בפרט הם נקודת אור מיוחדת ואני מקווה שעוד רבים יגלו את העסקים הפורחים שם. את נעמי ופני, אותך ואת כל החבורה המהממת שיצרתן. שמחה על כך שניתנה לי הזדמנות פז ללוות חלק מכן ולתת יד בפרוייקט מלא אמביציה וקסם נשי ועסקי. מחכה לראות אתכן צומחות, גדלות ועושות פלאים.
תודה תודה ☺